Lampion knutselen

Lampion knutselen

Een lampion geeft sfeer en warmte en is niet alleen voor Sint Maarten, dat in sommige delen van het land wordt gehouden. Een lampion is ook gezellig voor in huis of in de tuin. Zelf een lampion knutselen is leuk voor jong en oud. Een lampion knutselen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Er zijn vele manieren mogelijk.

Lampion knutselen van karton

Een lampion in elkaar zetten van karton is zo gedaan. Je tekent de vorm die je wilt en snijd, knipt of prikt met een prikpen vormpjes eruit waar het licht door kan schijnen. Gebruik verschillende kleuren doorzichtig plastic of papier om achter de uitgeknipte vormpjes te plakken. Knip de stukken karton uit en lijm of niet deze aan elkaar.

Lampion knutselen van papier maché

Een vrij simpel maar leuk idee is een lampion knutselen van papier maché. Maak een papje van behangerslijm en water. Scheur repen af van een krant en laat deze een tijdje weken in het papje. Blaas een ballon op en bedek deze met de repen krant met lijm. Doe dit verschillende malen. Laat nu de met kranten bedekte ballon een aantal dagen drogen. De lijm is nu hard geworden. En als de ballon nog niet kleiner is geworden door de warmte kun je deze lek prikken. Met een stanleymes kun je nu vormpjes eruit snijden.