Zelf lampion maken

Zelf  lampion maken

Kinderen zijn er dol op om zelf  lampion maken. Met de duistere dagen trekken ze op straat voor Halloween of de komst van de Sint. Maar eigenlijk verdient hij bij elk feestje zijn plekje. Ze zijn zo gezellig!

Materialen

is het de bedoeling dat bij zelf lampion maken er een waxinelichtje gaat branden? Kies dan voor veilig en onbrandbaar materiaal zoals blik, glas, een voeder- of suikerbiet of knolraap. U kan ook lampionlichtjes op batterijen kopen of online bestellen. Die passen dan weer in papier of papier maché.

Een voorbeeldje

We geven hier een voorbeeld van een zelf lampion maken uit papier maché. Maar uiteraard vindt u 1001 modellen in knutselboeken of op internet. Het moet vooral plezant blijven en op niveau van uw kind.zelf lampion maken van papier maché is niet op één uurtje gemaakt daar er een droogtijd inzit.

Een opgeblazen ballon ga je beplakken met repen krantenpapier die gedenkt zijn in behangerslijm.

Laat één gat onbeplakt. Het drogen duurt ongeveer één dag.Prik hem door. Daarna kan de ballon versierd worden met materiaal naar wens. Op de bodem van de zelf lampion maken kan je een lichtje bevestigen. Aan de rand maak je enkele gaatjes om hem met een touw op te hangen.